online adverteren in de Cultuur branche

MKBanner werkt veel samen met musea, theaters en andere culturele instellingen. Online adverteren in de Kunst- en Cultuurbranche is een groot stuk expertise die wij opgebouwd hebben na ruim 250 campagnes te hebben gedraaid (en nog draaien) in deze branche. Musea en theaters zijn uitermate geschikt voor online adverteren met een specifieke doelgroep waar goed op te targeten valt. Je hebt daarnaast een heel creatief aanbod en dat is exact wat goed werkt online!

Afrika museum

Na meerdere samenwerkingen op het gebied van display advertising, video advertising, Spotify advertising en influencer marketing met  Afrika museum, stelden ze ons de vraag of we ook social media campagnes 30% goedkoper en vooral efficiënter (op CPM & CPC gebied) konden draaien dan zijzelf, voor de campagne Afrotopia.

Onze uitvoering

We hebben Facebook en Instagram advertising ingezet, met een ondersteunende display advertising campagne (retargeting) en Spotify. Daarnaast hebben we video advertising ingezet op premium netwerken (o.a. Ster en RTL). Alle kanalen zijn regionaal ingezet met een straal van  ±30 kilometer rondom Afrika Museum .

De resultaten

Op dit moment draait de campagne nog… Tot nu toe heeft MKBanner voor een kostenbesparing van 41% gezorgd.

Westfries Museum

Voor de nieuwe tentoonstelling van het Westfries museum, Withoos meets Withoos, wilden ze een online campagne opzetten. De doelstelling van de campagne was om betrokkenheid en naamsbekendheid te genereren. Hierbij ging het ook om de bekendheid en betrokkenheid onder een grafische doelgroep: Instagrammers.

Onze uitvoering

We hebben Instagram advertising en display advertising ingezet en een instameet georganiseerd. Deze influencers hebben uiteindelijk mooie content gemaakt buiten de openingstijden van het museum.

De resultaten

We hebben 8.000 likes op de advertenties gekregen, 80 opmerkingen en onze advertenties zijn in totaal 150 keer gedeeld!

Op zoek naar betere resultaten? Neem contact met ons op!

Een greep uit onze klanten: