Video advertising

Storytelling met video advertising

Online video advertising is ideaal voor storytelling. Neem mensen mee in de merkbeleving door hen een bedrijfs-, merk-, of productvideo te laten zien. Iedereen kent de, weliswaar licht irritante, pre-roll video’s op Youtube wel, maar ken je ook alle andere mogelijkheden die video advertising met zich mee brengt? Laat ons je meenemen in de wereld van video advertising en video creatie.

Videocreatie

Onze videografen met ruim 20 jaar kennis van het vak, zijn onder andere bij STER preffered supplier. Voorafgaand aan het laten maken van jouw video, houden wij altijd een brainstormsessie. Welke kant wil je op met de video? Wie is de doelgroep? Wat is de doelstelling van de videocampagne en wat moet de video teweeg brengen. Onze videograaf denkt van begin tot eind met je mee en ontzorgt jou in het gehele proces. Of je een video wil van een product, merk, dienst of wellicht een evenement: wij hebben op elk gebied ruime ervaring!

Videobannering

Display advertising door middel van videobanners zorgt niet perse voor een hogere CTR, maar absoluut wel voor meer beleving. Een mooie combinatie tussen GIF banners en HTML5 videobanners zorgen voor zowel storytelling als actie. Deze video’s kunnen zowel in reguliere formaten als in high impact formaten uitgezet worden.  Hoge CTR belangrijk? Ons advies is dan om high impact banners in te zetten. Deze behalen gemiddeld een CTR tussen de 1% en 5%.

Instream: pre-, mid-, & post roll video advertising

Waarschijnlijk de meest bekende vorm van video adverteren: instream. Dit zijn video’s die afspelen IN een andere video, zowel voorafgaand, middenin en op het eind van een andere video. Het eerste waar je aan zal denken is Youtube. 
Deze manier van adverteren werkt nog steeds, maar wordt wellicht als irritant beschouwd. Wist je dat je ook op kwalitatieve netwerken (die beter te segmenteren zijn op doelgroep) instream kan adverteren? 
Denk daarbij aan STER, RTL, SBS, Vice etc. Wij kopen dit programmatic in. Tip: zorg dat je nooit alle drie de posities inkoopt. Voor de kijker is dit zeer irritant en je resultaten dalen aanzienlijk hierdoor.

Outstream: In-article/in-page video

Een In-article of in-page video is een effectieve en vooral relevante tool op het gebied van Native Advertising. De video wordt op een website, middenin een artikel, geplaatst, geheel in de stijl van de website en passend bij de content. Een websitebezoeker krijgt deze video alleen te zien als hij/zij het artikel leest waarin de video geplaatst wordt. De video start wanneer iemand het scherm in beeld krijgt tijdens het lezen en stopt zodra iemand niet meer leest of verder scrolt. Anders dan bij een preroll (Youtube) hoef je de video dus niet af te kijken! Daarnaast geeft de video alleen geluid als men met de muis over de video heen gaat. Al deze eigenschappen maken een InPage video effectief, informatief en niet vervelend aangezien de bezoeker niet verplicht is om de video te bekijken. Weten hoe dit eruit live ziet? Klik hier voor een voorbeeld van de InPage video. (scrol door de pagina heen om de video te zien verschijnen)

Trailer/Teaser

Musea & Theaters zetten ons vaak in voor het maken van een promotievideo ter ere van een nieuwe tentoonstelling of voorstelling. Deze video’s moeten vaak kort & krachtig zijn maar wel een continue trigger bevatten.
Het moet nieuwsgierig maken maar toch genoeg laten zien/vertellen om men te informeren. Denk daarbij ook aan trailers van een nieuwe film in de bioscoop. Niet alleen Theaters & Musea zetten deze trigger video’s in, maar ook in de automotive branche en voor gemeenten & winkelcentra worden teasers vaak gebruikt. Het doel is nieuwsgierig maken door een stuk korte storytelling en men uiteindelijk naar jouw ‘toko’ krijgen. 

Bedrijfsvideo

Beeld zegt meer dan 1000 woorden. Laat in een bedrijfsvideo zien wie jij bent, wat je te bieden hebt en neem mensen mee in een stuk bedrijfscultuur en sfeer. Dit kan op elke mogelijke manier. Onze videograaf denkt van begin tot eind met je mee en denkt altijd ‘out of the box’. Wil jij ook eens een creatieve sessie bijwonen met onze videograaf?
 
Ook graag een origineel bedrijfsfilmpje met een goed verhaal?
Wij denken graag met je mee!

Interesse? Neem contact op!